Havvind på land: Måde

 

Blæsten er hårdere til vands end til lands, og markedet for havmølleparker er vokset markant i løbet af European Energys levetid. Ikke alene er møllerne blevet mere effektive i forhold til, hvor meget strøm de producerer, men også omkostningerne er mere end halveret i løbet af de seneste fem år. Dette gør havvind til en attraktiv forretning.

I 2016 var European Energy nogle af de første i Europa til at opføre specialfremstillede havvindmøller på land i Måde ved Esbjerg. Det lykkedes European Energy at gennemføre den indledende byggefase på bare seks måneder, så sitet var klart til, at vores partner og leverandør, MHI Vestas kunne installere møllerne. Selvom den stramme tidsplan lagde et solidt pres på projektmedarbejderne, lykkedes det os i tæt samarbejde med både MHI Vestas og Esbjerg Kommune at opføre parken på rekordtid.       

Ved at placere møllerne på land har vi givet MHI Vestas nem adgang til parken og dermed til at teste de nyeste teknologier. Det konstante fokus på udvikling og optimering gør det muligt for producenterne at sænke prisen på møllerne.   

Måde vindmøllepark består af to 8 MW møller, der årligt kan producere nok energi til at forsyne 18.000 husstande med grøn strøm.

160513 MHI Vestas Aerial-21132.jpg