Den største solcellepark: Coremas

 

Nordic Power Partners (NPP) er et samarbejde mellem European Energy, Klimainvesteringsfonden og Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU). NPP udvikler, designer og driver vind- og solcelleprojekter med udgangspunkt i European Energys forretningsmodel men med en bredere geografisk spredning, der både omfatter nye markeder og udviklingslande. Dette er kun muligt på baggrund af IFUs erfaring med at investere i disse markeder, der eksempelvis består af lande som Maldiverne, Brasilien og bestemte lande i Afrika.     

Brasilien er Latinamerikas største marked for vedvarende energi. Landet genererer næsten 76% af sin strøm fra vedvarende energi. Tallene er domineret af vindenergi og vandkraft, mens kun 0,02% af Brasiliens samlede elproduktion kommer fra solenergi. Men markedet for solenergi er i vækst, da udviklere har travlt med at gøre nytte af landets enorme antal solskinstimer, der ligger mellem 4,25 timer og 6,5 timer dagligt.    

NPP er i gang med at bygge solcelleanlægget Coremas i det nordøstlige Brasilien. Solcelleanlæg er det første af fem anlæg i industri skala.  Projeket ligger otte kilometer uden for byen ’Coremas’ og har bragt investeringer, jobs og en alternativ energikilde til en af landets fattigste regioner, samtidig med at projektet er med til at sænke elprisen i et område, der virkelig har brug for det. Området i sig selv var før projektets start et junglelignende terræn. 

Solcelleanlægget bygges i tre faser, og anlægget vil samlet set generere 93 MWp, når det står færdigt. Første 3,5 MWp inverter kobles til nettet midt i juni 2018. Projektteamet regner med at kunne koble en ny inverter til nettet hver anden eller tredje dag, så hele projektet står færdigt i november 2018. 
 

Coremas.png

Video produced by our contractor WEG