Repowering: Lohkamp

 

Tyskland er et af European Energys mest aktive markeder. Vores tyske projekter er domineret af vindmølleparker, hvoraf den første var European Energys allerførste projekt; Mildenburg vindmøllepark, der blev bygget i 2004. Vores viden og erfaring er vokset støt over tid i takt med hvert eneste projekt, ligesom projekterne i sig selv er vokset i volumen.

Det er næsten overflødigt at nævne, at det teknologiske fremskridt i forhold til udviklingen af vindmøllerne er forbedret, særligt når det gælder produktionsevnen. Nogle gange er de økonomiske fordele ved at anvende nye møller så favorable, at det kan svare sig at udskifte alle møllerne, selvom de øvrige forhold er mindre gunstige.    

Det var netop tilfældet med Lohkamp vindmøllepark I Tyskland. De fire originale møller blev opført i de tidlige 00’er med tilskud i form af FiT. I starten af 2016 besluttede European Energy at tage springet og udskifte parkens møller med nye 3 MW Enercon møller, selvom FiT’en først udløber i 2021. Det var muligt også at få tilskud til de nye møller, men forholdene var ikke lige så profitable som med de gamle møller. Men produktionstallene på de nye møller var fire gange så høje som med de gamle møller. Dette viser tydeligt, hvor stor betydning den teknologiske udvikling har. 

Den nye og forbedrede Lohkamp vindmøllepark gik i drift i april 2018.
 

wittstedt rückbau 8.jpg