Første mølle rejst ved Zinkgruvan

European Energys svenske Zinkgruvan projekt passerede i dag en vigtig milepæl, da den første vindmølle blev rejst.

Vindparken ligger cirka 70 kilometer nord for Linköping, nær den nordlige ende af søen Vättern. Zinkgruvan vil have en samlet kapacitet på 53,2 MW, når parken står færdigt – og forsyne 40.000 svenske husstande med fossil-fri energi.

Thorvald Spanggaard, Projektdirektør i European Energy, siger:

”GE Renewables og vores andre leverandører har gjort et rigtigt godt stykke arbejde. Det betyder, at vi har nået første-mølle-milepælen indenfor tidsplan og budget. Nu skal vi bruge det positive momentum til rejsning af de 13 andre møller og fasen, hvor vi kommissionerer møllerne.”

Vindparken vil bestå af 14 møller med en kapacitet på 3.8 MW og en rotordiameter på 137 meter, mens højden ved møllens hub bliver 110 meter.

Kontakt: Joachim Steenstrup, Head of Communication, +45 51624815 eller jst@europeanenergy.dk

Nicolai Skafte