European Energy tager 90MW i dansk auktion

European Energy blev mandag tildelt støtte til to solanlæg ved den første danske teknologineutrale auktion. Rødby Fjord på Lolland kommer til at have en samlet kapacitet på 60MW, mens Næssundsvej på Mors vil have en kapacitet på 30 MW.

Begge anlæg vil modtage et pristillæg på DKK 28,4 per MWH.

”Det er meget positivt, at vi er i stand til at vinde med i alt 90MW i en auktion, der er voldsomt overtegnet. Det viser, at vi har samlet et rigtig godt team, som kan levere projekter hurtigt og effektivt. Det er naturligvis også godt at se, at sol- og vindenergi nu supplere hinanden i Danmark, hvilket giver både forsyningssikkerhed og billigere strøm til danskerne,” siger Knud Erik Andersen, og fortsætter:

”Med det lave prisniveau har vind og sol igen vist, at det er den billigste og mest effektive måde at gennemføre den grønne omstilling. Derfor håber vi, at politikerne hæver ambitionsniveauet betydeligt for vind og sol, således at vi kan få en ægte omstilling og et CO2 neutralt Danmark.”

I alt havde projektudviklere budt ind med 540MW i auktionen, hvoraf 165MW vind og 104MW sol opnåede støtte.


For mere information eller interviews med ledelsen, kontakt: Joachim Steenstrup, kommunikationschef. E: jst@europeanenergy.dk, T: +45 51624815

 

� 

Joachim Steenstrup