European Energy nettilslutter 70 MW grøn energi i Danmark

Otte solcelleparker på i alt 70 MW er blevet nettilsluttet af European Energy gennem de seneste uger – den sidste park på Læsø blev tilsluttet i dag.

Gennem de seneste uger har European Energy nettilsluttet otte solcelleparker med en samlet kapacitet på 70 MW. Parkerne ligger på Lolland, Falster, Læsø, Bornholm, nær Holbæk og ved Hjørring.

”Det har været en fornøjelse at se, hvordan vores hold har arbejdet koncentreret med at nettilslutte parkerne. Alle parkerne er nu tilsluttet el-nettet og leverer grøn strøm til mere end 24.000 danske husstande,” siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør i European Energy.

Bodilsker Solcellepark på Bornholm bliver officielt indviet af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i forbindelse med Folkemødet i juni, og vil sammen med sine syv søsteranlæg stå som eksempel på, at solcelleparker har en naturlig plads i det danske energimix.

”Solcelle-teknologien har udviklet sig meget gennem de seneste år, og er nu væsentligt billigere i Danmark end strøm fra kul, olie og biomasse. Solceller er, ligesom vindmøller, ren energiproduktion uden CO2-udledning. Sol og vind leverer i dag den billigste energi, ” påpeger Knud Erik Andersen. 

 

For mere information eller interviews med ledelsen, kontakt venligst kommunikationschef, Joachim Steenstrup. E: jst@europeanenergy.dk, T: +45 51624815

Joachim Steenstrup