European Energy bygger stor vindpark i Sverige

GE Renewable Energy valgt som leverandør af møllerne til parken 

European Energy har begyndt opførslen af Zinkgruvan-projektet, som vil have en samlet kapacitet på 53,2 MW, når det står færdigt. Vindparken ligger cirka 70 kilometer nord for Linköbing, nær den nordlige ende af søen Vättern.

Adm. direktør Knud Erik Andersen siger:

”Zinkgruvan er vores andet projekt i Sverige, hvor vi har en betydelig pipeline af projekter. Vi har for første gang valgt GE Renewable Energy som mølleleverandør. Vi glæder os til at bygge et større projekt i Sverige og vi ser frem til at arbejde sammen med GE Renewable Energy. GE’s 3 MW-platform er attraktiv, både kommercielt og teknisk.”

Zinkgruvan er det andet svenske projektet som European Energy opfører. Det mindre Västanby-projekt (10 MW) nær Lund er allerede under opførsel og forventes færdigt i starten af 2019.

”Zinkgruvan-projektet vil give os erfaring og viden som vi kan bruge i fremtidige projekter i Sverige og andre markeder. Sverige og Finland er i stigende grad vigtige markeder for os, og vi ser frem til at arbejde videre med vores kommende projekter i de to markeder,” siger Knud Erik Andersen.

Projektet vil bestå af 14 møller med en kapacitet på 3.8 MW og en rotordiameter på 137 meter, mens højden ved møllens hub bliver 110 meter.

“Vi er meget glade for at vinde endnu et projekt i Sverige og for at arbejde med European Energy i vores første projekt sammen. Vi er meget stolte af denne milepæl, hvor vi sørger for mere end 53 MW grøn energi til de svenske el-forbrugere. Ved at arbejde med en dygtigt partner på et projekt med disse karakteristika, får vi mulighed for at leve op til vores mission om at levere innovativ og førende vindmølleteknologi, der passer bedst til et projekt. Og det er det vi gør i Zinkgruvan med vores 3 MW-platform.”

Zinkgruvan projektet forventes at stå færdigt i 2019.

For mere information eller interviews med ledelsen, kontakt venligst kommunikationschef, Joachim Steenstrup. E: jst@europeanenergy.dk, T: +45 51624815

Nicolai Skafte