European Energy tog strategiske skridt i Q2

I andet kvartal 2019 tog European Energy flere vigtige strategiske skridt.

Således påbegyndtes byggeriet af det rekordstore solcelle projekt Troia med en samlet kapacitet på 103 MW. Solcelleparken bliver opført i to faser, og når parken er færdigbygget i første kvartal af 2020, vil den være den største solcellepark i Italien. Påbegyndelsen af Troia betød, at European Energy ved kvartalets afslutning nåede op på 204.7 MW under opførsel.

Knud Erik Andersen, Chief Executive Officer, siger:

”Med vores forretningsmodel er det vigtigt, at vi har et konstant højt niveau af byggeri. Vores hold har gjort et fantastisk stykke arbejde. Vi købte Troia-projektet som ready-to-build i februar i år, og fire måneder senere er vi i gang med at opføre det. Før vi overtog det havde det stået stille i syv år. Vedvarende byggeaktivitet på mere end 200 MW vil gøre, at vi når vores langsigtede mål.”

I kvartalet solgte European Energy også seks solcelleparker med en samlet kapacitet på 10.1 MW i Spanien. Parkerne blev opført i 2008, hvor European Energy gik ind i det spanske marked. I årene efter opførslen, blev subsidierne til parkerne beskåret adskillige gange af den spanske stat pga. den globale finansielle uro.

”Vi er glade for salget af vores spanske anlæg. Salget øger vores likviditet betydeligt. Det er vigtigt at understrege, at vi stadigvæk ser det spanske marked som meget vigtigt for os. I øjeblikket har vi en betydelig sol og vind portefølje under udvikling i Spanien,” siger Knud Erik Andersen.

Resultatet før skat for første halvår lyder på DKK 167,3 millioner, sammenlignet med DKK 7 millioner for første halvår i 2018.  EBITDA for de første seks måneder var på DKK 197,5 millioner sammenlignet med DKK 40,6 millioner i første halvår 2018. Resultatet før skat for kvartalet var på DKK 13,0 millioner mod et tab før skat på DKK 9,3 millioner andet kvartal sidste år.

I slutningen af kvartalet rejste European Energy DKK 1.045 millioner i en ny grøn obligation med en rente på 5,35 procent. Obligationen fik stor opmærksomhed fra investorer og var overtegnet med ønsker for DKK 2.209 millioner kroner.

En del af kapitalen vil blive brugt til nye grønne projekter, og European Energy indfriede desuden en eksisterende obligation på DKK 635 millioner i juli måned.

87 investorer har sikret sig en andel af den nye grønne obligation fra European Energy, som dermed blev den første ikke-finansielle aktør med en obligation på "Nasdaq Green Bond Index Danmark".

European Energy forventer fortsat at levere EBITDA på DKK 300-340 millioner og et resultat før skat for hele 2019 på DKK 225–260 millioner.

 

For mere information eller interviews med ledelsen, kontakt venligst kommunikationschef, Joachim Steenstrup. E: jst@europeanenergy.dk, T: +45 51624815

Joachim Steenstrup